Tort de morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de morcovi este un desert delicios, aromat, usor de preparat si cu care ii puteti oricand surprinde pe cei mici.

Ingrediente

    • 5 morcovi
    • 125 ml ulei
    • 4 oua
    • 15 gr praf de copt
    • 1 portocala
    • 375 gr zahar tos
    • 350 gr faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 linguri lichior de portocale
    • 500 gr frisca
    • 3 linguri miez de nuca zdrobit

Instructiuni de preparare

  1. Se pun morcovii la fiert in apa cat sa-i acopere, iar in apa se adauga sucul de la portocala. Se acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic. cand morocivi sunt fierti se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Se paseaza morcovii cu uleiul, zaharul si galbenusurile. Se bat spuma alusurile cu putina sare, api se incorporeaza treptat in piureul de morcovi, alternand cu faina cernuta cu praful de copt.
  3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se coace 40 de minute, pana devine aurie, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  4. Se bate frisca spuma si se adauga la final lichiorul. Se taie blatul in doua pe orizontala, se intinde 3/4 din frisca. Restul de frisca se amesteca cu miezul de nuca si se imbraca cu el tortul.
  5. Tortul de morcovi este bine ca inainte de a fi feliat si servit sa stea la frigider cam 2-3 ore.

Recomandari

Torturi