Tort Crant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un tort elegant pentru ocazii deosebite! Dar poti prepara tortul si pentru un sfarsit de saptamana in familie. Gustul fin si delicat va face sa iubiti acest desert!

Ingrediente

    • 4 oua
    • 100 gr de zahar pudra
    • 60 gr de zahar cristale
    • o lingura de miere
    • 150 gr de margarina sau unt
    • zeama si coaja de la o lamaie
    • 100  gr de fulgi de migdale
    • 50 gr de ciocolata
    • 150 gr de nuci macinate
    • 100 gr de faina
    • 30 gr de amidon alimentar
    • un plic de praf de copt
    • 2 linguri de visinata
    • 10 gr de gelatina
    • 500 ml de frisca

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi mierea cu 30 gr de zahar cristale,3 linguri de frisca,20 gr de margarina, coaja de lamaie  si cu fulgii de migdale.
  2. Intinzi jumatate din cantitate pe o hartie de copt si o dai 10 minute la cuptor(incins inainte). Cand o scoti din cuptor o tai in 8 bucati iar restul o zdrobesti dupa ce se raceste.
  3. Separat bati restul de margarina cu zahar,galbenusurile de ou,ciocolata,nucile, faina, amidounul si praful de copt.
  4. Bati spuma albusurile cu putina sare, si incorporezi compozitia anterioara.
  5. Pui compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o bagi in cuptor pentru 50 de minute.
  6. Scoti blatul din cuptor si dupa ce se raceste il tai in 3 blaturi orizontale.
  7. Bati frisca si inglobezi visinata si gelatina dizolvata in putina apa. Amesteci jumatate din cantitatea de crant preparata inainte si ungi primele 2 nivele de tort.
  8. Pui deoparte 3 linguri de frisca cu care acoperi tortul pe care il ornezi cu migdale si cele 8 bucati de crant care au fost la cuptor.

Recomandari

Torturi