- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Tortul de ciocolata este un desert special recomandat mai ales impatimitilor de dulce si mai ales, de ciocolata.
		
		Ingrediente
		
			
- 100 gr zahar
 
- 100 gr migdale sau miez de nuca
 
- 2 oua
 
- 1 varf de cutit scortisoara
 
- 1 plic zahar vanilat
 
- 100 gr unt
 
- 100 gr ciocolata
 
- 50 gr faina
 
- 1 varf de cutit portocala zaharisita fina
 
- 100 ml rom
 
- ananas
 
- frisca
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se freaca foarte bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi se adauga migdalele, ciocolata,romul, faina si la final albusurile batute spuma, zaharul vanilat si scortisoara.
 
- Se imparte compozitia in doua si se coc  doua blaturi, sau se poate coace numai unul care apoi se taie in doua pe orizontala.
 
- Cand blatul este racit se umple cu o crema preferata de dvs, se decoreaza cu frisca si felii de ananas si se tine apoi la frigider 3-4 ore iainte de a fi feliat si servit.