Tort de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata este un desert special recomandat mai ales impatimitilor de dulce si mai ales, de ciocolata.

Ingrediente

    • 100 gr zahar
    • 100 gr migdale sau miez de nuca
    • 2 oua
    • 1 varf de cutit scortisoara
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 gr unt
    • 100 gr ciocolata
    • 50 gr faina
    • 1 varf de cutit portocala zaharisita fina
    • 100 ml rom
    • ananas
    • frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi se adauga migdalele, ciocolata,romul, faina si la final albusurile batute spuma, zaharul vanilat si scortisoara.
  2. Se imparte compozitia in doua si se coc  doua blaturi, sau se poate coace numai unul care apoi se taie in doua pe orizontala.
  3. Cand blatul este racit se umple cu o crema preferata de dvs, se decoreaza cu frisca si felii de ananas si se tine apoi la frigider 3-4 ore iainte de a fi feliat si servit.

Recomandari

Torturi