Tort cu marmelada si crema

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu marmelada si crema este un tort rapid foarte gustos si aromat, fiind bun in orice ocazie.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 1 galbenus
    • 2 linguri otet
    • 1 lingura untura
    • 1 plic praf de copt
    • 300 gr faina
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 250 gr marmelada de prune
    • 250 ml lapte
    • 1 1/2 lingura faina
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr marmelada
    • 100 ml frisca lichida
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pui faina in vasul de framantat, adaugi galbenusul, zaharul, otetul, untura, uleiul, laptele, praful de copt si putina sare. Framanti bine aluatul si il imparti in 6 parti egale. Intinzi pe rand foi de marimea tavii si le coci la foc potrivit.
  2. Intre timp, prepari o crema de vanilie din lapte, faina, oul, zahar si zaharul vanilat, in felul urmator: amesteci toate ingredientele si le pui la fiert, la foc mic, pana se ingroasa crema. freci bine amestecul, ca sa nu se formeze cocoloase si il lasi sa se raceasca.
  3. Asezi o foaie de tort pe un platou, o ungi cu marmelada si pui deasupra cea de a doua foaie, pe care o ungi cu crema. Continui tot asa, alternand umpluturile: un rand de marmelada cu unul de crema. Deasupra si imprejur, acoperi tortul cu crema si il decorezi cu frisca batuta spuma si felii de lamaie.

Recomandari

Torturi