Tort cu fructe asortate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu fructe asortate este un tort rapid foarte gustos, care poate fi preparat atat in ocazii speciale, dar si ca desert.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 500 gr fructe asortate: banane, portocale, kiwi,ananas, struguri
    • 1 blat de tort
    • 300 ml frisca lichida

    PENTRU SIROP:

    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • 3 linguri zahar
    • 250 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Pui la fiert apa cu cele 3 linguri de zahar, apoi adaugi coaja rasa de portocala. Lasi sa se raceasca siropul obtinut si apoi insiropezi  blatul de tort taiat in 3 parti.
  2. Separat, cureti si tai fructele cubulete, iar frisca o bati cu mixerul sau cu telul pana cand se intareste.
  3. Pui o felie de blat de tort insiropata pe un platou, adaudi frisca, fructe, apoi alta felie de tort, frisca si fructe, apoi ultima felie de tort. Imbraci tortul in frisca si il decorezi cu feliute de fructe. Poti presara nuca de cocos rasa sau fulgi de ciocolata.

Recomandari

Torturi