Tort cu ciocolata-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu ciocolata este poate cel mai aromat si indragit tort. Cine nu prefera pentru ocaziile speciale un tort de ciocolata? Cred ca toti vor fi incantati de aroma si gustul delicios!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr miez de nuca
    • 2 linguri faina
    • 50 gr cacao
    • 1 plic zahar vanilat
    • 8 oua
    • 250 gr zahar
    • 150 ml apa
    • 25 ml coniac

    PENTRU CREMA:

    • 50 ml apa
    • 200 gr unt
    • 3 galbenusuri
    • 180 gr zahar
    • 50 gr cacao
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 300 gr frisca
    • bomboane sau figurine din zahar


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, fierbi apa cu zaharul, iar dupa primul clocot, pui nuca si lasi sa fiarba 1 minut. In pasta racita, adaugi treptat galbenusurile, cacaua, faina, coniacul si zahrul vanilat. Incorporezi spuma de albusuri amestecand usor, de jos in sus cu o spatula de lemn.
  2. Torni compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt si coci blatul 30 de minute, la foc moderat.
  3. Pentru crema, fierbi la foc mic apa cu zaharul, cacaua si galbenusurile, amestecand pana se ingroasa. Iei vasul de pe foc si adaugi 20 gr unt, apoi omogenizezi si lasi crema sa se raceasca. Freci spuma untul ramas cu zaharul vanilat si incorporezi crema rece, lingura cu lingura.
  4. Dupa ce blatul s-a racit in forma, il tai in doua foi orizontale.Ungi blaturile cu crema si le suprapui. Imbraci tortul cu frisca si decorezi cu aschii de ciocolata si figurine.

Recomandari

Torturi