Tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure este un desert care de fiecare data binedispune pe oricine.Avantajul acestei tarte este ca se prepara rapid si este foarte delicioasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 135 gr unt
    • 125 gr zahar
    • 1 galbenus
    • 1 ou
    • 1 lamaie
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 125 gr mascarpone
    • 80 ml frisca lichida
    • 200 gr fructe de padure
    • 3 linguri de zahar pudra vanilat


Instructiuni de preparare

  1. Taie untul bucati si lasa-l sa se inmoaie la temperatura camerei. Toarna faina in forma de fantana intr-un castron. Pune in mijloc 1250 gr zahar, 1 ou, 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de la lamaie si putina sare.
  2. Amesteca rapid cu varful degetelor, apoi cu palmele, incercand sa omogenizezi aluatul cat mai rapid posibil. Acopera castronul cu folie alimentara si baga-l la frigider pentru 30 de minute.
  3. Presara faina pe o planseta si pune aluatul in centru si intinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Imbraca cu foaia o tava torunda, taie marginile care atarna si da-o la cuptor 20-25 de minute, apoi las-o sa se raceasca.
  4. Intre timp, freaca branza mascarpone cu zaharul pudra vanilat (pastreaza jumatate din el pentru decor) si incorporeaza frisca batuta.
  5. Scoate blatul de tarta din forma si umple-l cu crema de mascarpone. Pune deasupra fructele de padure spalate si zvantate, si zaharul pudra in ploaie. Tarta se feliaza abia dupa ce s-a  racit complet.

Recomandari

Tarte