Tarta cu rubarba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu rubarba este pentru unii o necunoscuta, desi are un continut ridicat de vitamine.Tarta poate fi simpla numai cu rubarba, sau se poate adauga mere, capsune si chiar visine.Orice am adauga gustul va fi delicios.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 125 gr unt topit
    • 250 gr faina
    • 20 gr unt pt uns
    • 1 lingura zahar
    • 1 ou
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr rubarba
    • 150 gr smantana
    • 50 gr zahar
    • 2 linguri faina
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului se amesteca intr-un castron faina cenuta cu untul topit si putina sare. Se adauga oual batut si  zaharul. Se framanata aluatul rapid, apoi se pune intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru 2 ore.
  2. Se unge o forma de tarta cu unt, apoi se intinde  din aluat o foaie cu care se imbraca tava si se tine la frigider pana cand este gata umplutura.
  3. Pentru umplutura se curata rubarba, se taie bucati de 3 cm si se asaza peste aluatul din tava.
  4. Intr-un castron se formeaza o crema din faina, zahar, scortisoara si smantana. Amestecul obtinut se toarna peste rubarba.
  5. Se baga tava in cuptorul incins pentru 40 de minute, la foc moderat.
  6. Aceasta tarta trebuie consumata in ziua in care este preparata deoarece rubarba lasa multa zeama si se acreste foarte repede.

Recomandari

Tarte