Tarta frantuzeasca cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta frantuzeasca este desertul cel mai cunoscut de pe planeta.Gustul delicios si aroma senzationala de caise te poarta pe alte meleaguri.Desi pare complicat este o reteta simpla care face din acest desert o experienta unica.

Ingrediente

    • 300 gr foietaj
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 50 gr unt moale
    • 100 gr zahar
    • 100 gr migdale
    • 500 gr caise

Instructiuni de preparare

  1. Pe o planseta tapetata cu faina, intinzi aluatul putin mai mare decat dimensiunea formei de tarta. Intr-un castron se amesteca oul, galbenusul, untul si zaharul.
  2. Asezi aluatul in tava unsa cu ulei, intepi din loc in loc cu furculita si o bagi in cuptorul incins pentru 8-10 minute. Dupa ce o scoti din cuptori presari putin zahar, torni amestecul cu oua si asezi caisele taiate bucati. Deasupra presari migdalele si bagi tava in cuptor pentru inca 25-30 de minute.
  3. Cand este rumenita se scoate din cuptor, si se lasa sa se raceasca, abia poi poate fi feliata si servita.

Recomandari

Tarte