Tarta cu piure de piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu piure de piersici este cu siguranta cea mai rapida prajitura.Puteti sa o umpleti cu orice fructe de sezon gasiti, si de asemenea puteti sa adaugati si zahar pentru un gust mai dulce.

Ingrediente

    • 500 gr piersici(5 bucati)
    • 300 gr faina
    • 150 gr unt
    • 4 galbenusuri
    • 50 ml lapte
    • 1 plic praf de copt
    • 1 plic zahar vanilat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala piersicile, se decojesc de coaja, se scoate samburele si se paseaza cu un mixer. Se pune piureul obtinut intr-un castron si se stropeste cu zahar vanilat.
  2. Separat, se amesteca faina, praful de copt si putina sare.Se adauga treptat laptele caldut, galbenusurile si untul topit si racit. Se framanta continuu pana se otine un aluat potrivit de tare. Din aluat se intind doua foi. Cu o foaie, se imbraca o  tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste aluat se intinde piureul de piersici.
  3. Din cea de a doua foaie, se taie fasii late de 2 cm, cu care se decoreaza tarta, facand un fel de grilaj peste piureul de piersici,
  4. Tarta de baga in cuptorul incins, si se coace 45 de minute la foc moderat. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi poate fi feliata si servita.

Recomandari

Tarte