Tarta cu mere- varianta 7

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu mere este un desert foarte aromat si pe placul tuturor, mai ales daca il preparati cu o zi iainte de a o servi.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 1,5 kg mere, curatate si feliate
    • 200 gr zahar tos alb
    • 2 lingurite scortisoara macinata
    • 2 linguri faina alba
    • 1/2 lingurita nucsoara macinata
    • 1 lingura unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un castron zaharul, scortisoara macinata, faina, nucsoara si sarea, amestecand bine. Turnati amestecul peste merele feliate si amestecati pana cand toate merele sunt acoeprite cu amestecul de ingrediente uscate.
  2. Desfaceti foitajul si asezati-l in tava de copt, acoeprind si marginile laterale. Turnati amestcul de mere in tava, peste foietaj, asezand peste ele o alta foaie de foitaj, sigiland bine marginile. Cu ajutorul unui cutit ascutit taiati 4-5 fante in aluatul de deasupra, pentru a-i permite aburului format in timpul coacerii, sa iasa.
  3. Introduceti tarta in cuptorul incins pentru 50 de minute, pana cand crusta se rumeneste frumos. Verificati tarta dupa 30 de minute si, daca crusta este deja rumenita, reduceti focul, astfel se vor coace si merele, iar aluatul nu se va arde.
  4. Scoateti tarta coapta din cuptor si lasati-o 20 de minute sa se racoreasca in tava, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Tarte