Tarta cu mere-varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu mere este o tarta aromata, poate cea mai cunoscut si indragit desert....

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 50 gr zahar
    • scortisoara
    • 500 gr faina
    • 50 gr unt
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina, se face un gol im miloc si se pune sare, 3 linguri de ulei si 150 ml de apa. Se amesteca mai intai cu lingura, iar cand aluatul incepe sa se prinda, se framanta cu mana. Se acopera aluatul cu un servet si se lasa sa se odihneasca , la cald 15 minute.
  2. Intre timp, se curata merele si se taie in cubulete, acre se calesc in unt si zahar. Se amesteca din cand in cand si se lasa  pana cand se inmoaie, apoi se adauga scortisoara.
  3. Se intind din aluat 2 foi. Se pune prima foaie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se repartizeaza uniform umplutura cu mere, si se acopera cu cea de a doua foaie.
  4. Tarta se coace in cuptorul incins pentru 40 de minute,la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca..

Recomandari

Tarte