Tarta cu mere-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru momentele cand doriti un desert special va oferim o varianta delicioasa pentru tarta cu mere. Datorita dulcetii aroma va fi mult mai intenta si tarta mult mai gustoasa.

Ingrediente

    • 190 gr unt
    • 2 galbenusuri
    • 90 gr zahar pudra 
    • 280 gr faina
    • 1 varf de cutit de sare 
    • 1 kg de mere acrisoare
    • 50 gr zahar
    • scorisoara macinata
    • 2 plicuri de zahar vanilat 
    • 200 ml suc de mere 
    • unt pentru tava
    • faina pentru preparare
    • 2 linguri de dulceata de caise 
    • 300 gr de iaurt de fructe mere ?i pere

Instructiuni de preparare

  1. Untul rece se taie cuburi si se framanta cu galbenusul,  zaharul pudra, faina si sarea. Aluatul astfel obtinut se pune la rece timp de 2 ore. Intre timp se curata merele si se scoate cotorul.
  2. Merele curatate se pun la fiert cu zaharul, 1 lingurita de scortisoara, zahar vanilat si 150 ml de suc de mere si se lasa sa fiarb  15 minute, pana se inmoaie, apoi se lasa apoi la racit.
  3. Tava, unsa in prealabil, se captuseste cu 2/3 din aluat, se formeaza o margine de  3 cm, se umple cu compozitia de mere si se niveleaza. Restul de aluat se intinde pe faina, intr-un strat de 3 mm, se taie in fasii de cate 2 cm si se aseaza peste tarta, sub form? de grilaj, apasandu-se bine pe margine.
  4. Tarta se coace in cuptorul preincalzit, timp de 35 - 40 de minute, pana devine crocanta.
  5. Dulceata de caise se incalzeste putin amestecand continuu. Cu amestecul astfel obtinut se unge, cu ajutorul unei pensule, prajitura calduta si apoi se lasa la racit.
  6. Iaurtul si restul de suc de mere se amesteca pana se omogenizeaza, se potriveste gustul cu niste scortisoar? si se serveste ca sos langa prajitura.

Recomandari

Tarte