Tarta cu crema si fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu crema si fructe de padure este un desert racoritor de vara, usor de preparat si foarte indragit de copii.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina alba
    • 100 ml apa
    • 150 gr unt
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 450 ml lapte
    • 50 gr faina alba
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 3 galbenusuri
    • 80 gr zahar tos alb
    • fructe de padure  proaspete, pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, faina cu sarea si untul moale se amesteca cu de­getele si, dupa ce tot untul s-a incorporat si amestecul a devenit ca un nisip, se leaga cu apa. Se amesteca si se framanta, dupa care se intinde aluatul pe masa usor infainata.
  2. Se intinde o foaie sub?ire care se asaza intr-o tava. Se umple cu fasole boabe si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi boabele de fasole si aluatul se lasa sa se raceasca.
  3. Pentru crema, laptele se fierbe cu vanilia, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Apoi, se adauga faina. Se toarna laptele clocotit peste amestecul de galbenus, se amesteca energic si se pune vasul pe foc pentru 2-3 minute, pana ce se ingroasa. Se toarna apoi crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
  4. Peste aluatul racit se toarna crema si se repartizeaza uniform, se pun fructele spalate rapid si scurse, apoi se baga la frigider pentru cel putin  2 ore.

Recomandari

Tarte