Tarta cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acesta tarta cu ciocolata se adreseaza iubitorilor de ciocolata si nu numai.Putem servi aceasta tarta cu o inghetata de vanilie sau cu capsuni alaturi sau cu o frisca batuta cu fragi sau zmeura.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 100 gr unt
    • 250 gr faina
    • 2 linguri zahar
    • 2 linguri apa rece
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 500 ml frisca lichida
    • 300 gr ciocolata neagra de menaj
    • 2-3 linguri cacao
    • 2 galbenusuri
    • 1/2 lingurita rasa cu piper

Instructiuni de preparare

  1. Petru prepararea blatului se amesteca intr-un caston faina cu untul taiat cubulete, se adauga zaharul, putina sare si treptat se adauga 2 linguri de apa rece. Se framanta continuu pana aluatul devine omogen. Se impacheteaza intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru o ora.
  2. Se intinde o foaie din aluat, cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc, apoi se baga in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
  3. Pentru prepararea cremei, se pune la bain-marie ciocolata rupta bucati mai mici. Cand ciocolata este pe jumatate topita se adauga frisca lichida si se amesteca pentru a capata un aspect omogen. Se ia de la bain-marie, si se adauga galbenusurile, piperul, si se amesteca continuu pana se omogenizeaza bine compozitia.
  4. Se toarna crema peste aluatul racorit, si se mai baga in cuptor pentru 10 minute.
  5. Cand este gata tarta, se lasa sa se racoreasca 30 de minute, apoi se pudreaza cu cacao si se poate rade ciocolata amaruie deasupra.

Recomandari

Tarte