Minitarte cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele cu ciuperci sunt delicioase, aromate si foarte satioase. minitartele se pot servi ca antreu, gustare sau chiar ca mic dejun a doua zi.

Ingrediente

    • 250 ml vin alb sec
    • 1 lingura praf de copt
    • 500 gr faina
    • 250 ml ulei
    • cimbru
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr smantana
    • unt
    • piper macinat
    • 500 gr ciuperci
    • 2 oua
    • sare
    • cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, apoi se face o adancitura in mijloc unde se toarna vinul amestecat cu uleiul si putina sare. Se adauga o jumatate de lingurita de cimbru uscat si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si se lasa 20 de minute sa se odihneasca.
  2. Intre timp, se curata si se feliaza ciupercile, dupa care se calesc in putin unt topit impreuna cu putiin cimbru uscat. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa se raceasca.
  3. Se amesteca ouale cu smantana, iar amestecul obtinut se toarna peste ciuperci. Se asaza aluatul in forme mici de tarte tapetata cu hartie de copt, apoi se pun peste aluat boabe de fasole si se coc 10 minute, dupa acre se dau boabele de fasole la o parte si se toarna umplutura si se mai coc minitartele inca 35 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Tarte