Tarta cu capsuni- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu capsuni este perfecta in zilele calde de vara, daca o serviti rece.

Ingrediente

    • 200 ml apa
    • 150 gr zahar alb
    • 1/4 lingurita sare
    • 2 linguri amidon de porumb
    • 1/4 lingurita colorant alimentar rosu
    • 200 gr faina
    • 70 gr margarina
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 250 gr capsune proaspete

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita amestecati apa cu zaharul alb, sarea, amidonul de porumb si colorantul alimentar. Se pune cratita pe foc si se aduce la puntul de fierbere, lasand sa fiarba 5 minute, cat sa se ingroasa amestecul, apoi se da deoparte ca sa se raceasca.
  2. Intr-un castron amestecati faina cu margatina, zaharul pudra si esenta de vanilie, framantand cu mana pana obtineti un aluat fnisipos. Puneti tot aluatul in tava de copt si, cu ajutourul palmei nivelati aluatul prin apasare, astfel incat sa fie intins uniform. Coaceti crusta 8-10 minute la for moderat, cat sa se rumeneasca usor, apoi lasati sa se raceasca.
  3. Cand crusta este complet rece, puneti fructele si turnati peste ele amestecul ingrosat. Bagati tarta la frigider pana se intareste, de preferat pana a doua zi, apoi o puteti portiona si servi.

Recomandari

Tarte