Supa de pui cu chiftelute din ficat de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de pui cu chiftelute din ficat de pui este o supa delicioasa, plina de vitamine care ii va face pe cei carora nu prefera ficateii de pui...sa ii adore.Aceasta supa este o sursa minunata de minerale si vitamine atat de necesare in fiecare zi.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 500 gr ficat de pui
    • 4 morcovi
    • 3 cartofi
    • 2 ardei grasi rosii
    • 1 rosie
    • 1 telina
    • 1 ceapa
    • 2 radacini patrunjel
    • 4 oua
    • pesmet
    • 250 gr smantana
    • patrunjel verde pentru decor
    • sare
    • boia dulce
    • piper
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se curata morcovii,cartofii, telina, patrunjelul si se spala sub jet de apa rece. Apoi se taie cuburi mari care se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa clocoteasca se adauga puiul taiat bucati mai mici.
  2. Se adauga cceapa curatata de coaja dar intreaga, iar rosii si ardeii se adauga intregi dupa ce i-ai spalat, in prealabil.
  3. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si se lasa sa fiarba. Intre timp toci ficateii de pui, ii condimentezi cu sare, boia dulce,piper si ulei.Le dai prin pesmet si formezi chitelutele. Pui chiftelutele in supa de pui, alaturi de legume si lasi sa fiarba totul impreuna, la foc mic, timp de 1 ora.Cand chitelutele se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte.
  4. Decorezi supa cu frunze de patrunjel verde tocat fin si cu 1-2 linguri de smantana. Supa se consuma, de preferat calda.Inainte de a servi se scoate ardeiul, ceapa si rosi, pentru a fi cat mai aspectuoasa supa.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri