Bors cu carne de porc si tarhon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul cu carne de porc si tarhon este un bors specific iernii, atunci cand nu se gasesc multe legume proaspete, si la care putem folosi cu succes zarzavatul facut in casa.

Ingrediente

    • 500 gr  carne de porc fara grasime
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 ceasca de zarzavat conservat (ardei, rosii, verdeata)
    • sare
    • frunze de tarhon uscat
    • 1 ou
    • taitei,
    • 1 litru de bors
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Cureti carnea, o tai bucati potrivit de mari, o speli cu apa rece si o dai in clocot. Arunci apa, speli carnea si o pui in oala mai mare cu 2 litri de apa rece.
  2. Dai in clocot si spumuiesti, acoperi vasul si fierbi 30 de minute,apoi adaugi ceapa si morcovul tocate fideluta si zarzavatul de ciorba conservat, pe care-l speli cu apa rece. (Mancarurile cu carne de porc le faci de obicei iarna, atunci cand lipsesc legumele proaspete).
  3. Fierbi 20 de minute, acoperind oala cu capac, adaugi tarhonul tinut in apa rece si tocat marunt, taiteii de casa pe care i-ai fiert si i-ai spalat cu apa rece, sarezi si mai clocotesti 5 minute.
  4. Acresti cu bors, apoi tragi vasul de pe foc, dregi cu ou batut.Servesti fierbinte, cu ardei iute alaturi, cu mamaliguta sau cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri