Supa de carne si legume cu galuste de gris

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de carne si legume cu galuste de gris este supa preferata a copiilor pentru ca este satioasa, aromata si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 1 rasol de vita sau 1 pasare intreaga
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 1 radacina de patrunjel
    • 2 oua
    • 4-6 linguri cu gris
    • 1 lingura cu ulei
    • sare
    • piper macinat
    • patrunjel tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli carnea, o cureti de oase, de par sau de fulgi, o portionezi, o acoperi cu apa rece si o pui sa fiarba la foc domol. Clocotesti cateva minute, arunci apa, speli vasul si bucatile de carne, umpli oala cu 6 litri de apa rece.  Fierbi descoperit pana cand carnea a fiert pe trei sferturi.
  2. Cureti zarzavatul, il pui in supa si mai fierbi 30 de minute, apoi scoti morcovii si telina in farfurie. Cand carnea se desprinde de os, strecori supa in alt vas.
  3. Din 2 oua batute spuma, gris turnat in ploaie, sare si 1 lingura de ulei, batute impreuna pana cand grisul se tine de furculita, faci aluatul de galuste. Iei cu lingura si pui usor in supa calda, faci focul mai mare cand galustele s-au legat, torni un pahar de apa rece si acoperi oala.
  4. Adaugi sare, dupa gust si mai lasi sa fiarba 20 de minute la foc mic . Decorezi cu patrunjel tocat fin si racoresti 15 minute, apoi servesti supa fara paine, cu branza telemea sau cascaval alaturi.
  5. Carnea o folosesti pentru felul II, adaugandu-i legume fierte cu unt sau cartofi prajiti si salata de sezon.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri