Supa crema de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de dovlecei este o supa delicioasa cu o savoare deosebita. Este foarte sanatoasa, deopotriva pentru cei mici si pentru cei mari, avand un rol esential in alimentatie si anume ne vitaminizeaza in cel mai sanatos mod.

Ingrediente

    • 3 dovlecei
    • 1 morcov
    • 50 gr unt
    • 2 cartofi
    • 1 ou
    • 100 gr smantana
    • cateva frunze de telina
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • marar verde pentru decor
    • frunze de ceapa verde pentru decor
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

 

  1. Cureti dovleceii de coaja si de seminte, ii tai cubulete si ii pui la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Alaturi de dovlecei se pun la fiert morcovul si  cartofii curatati si taiati cubulete mici.
  2. Se adauga cateva frunze de telina si se lasa sa fiarba pana se inmoaie toate legumele, apoi se scurg legumele, pastrand zeama in care au fiert.
  3. Mixezi toate legumele fierte, cu blenderul, apoi diluezi piureul obtinut cu zeama in care au fiert. Lichid trebuie adaugat nu foarte mult ci doar cat sa subtieze putin supa, ea trebuind sa fie totusi groasa.
  4. Se pune crema pe foc, adaugi untul, potrivesti gustul de sare si piper si lasi sa mai dea in 2-3 clocote.
  5. Separat, bati oul cu smantana si zeama de lamaie si o  torni treptat peste supa fierbinte si o servesti imediat decorata cu frunze de marar si de ceapa verde tocate marunt si stropite cu cateva picaturi de ulei de masline.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri