Supa-crema de dovleac- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa-crema de dovleac trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, fina si foarte usor de preparat. Supa-crema de dovleac este numai buna in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 kg dovleac
    • 2 morcovi
    • 1/2 telina
    • patrunjel verde
    • 2 cepe
    • 3 cartofi
    • 1 lingura ulei
    • sare
    • nucsoara

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5  portii
Timp de preparare 45 minute

  1. Taie ceapa, telina si cartofii in cuburi mari. Pune legumele la fiert in apa cu sare si ulei si, dupa ce au fiert, scurge-le de zeama intr-o oala in care ai adaugat dovleacul curatat si taiatu cubulete. Acopera oala cu capac si lasa sa fiarba la foc mic. Cand dovleacul este fiert, scoate cubulete-le din supa si paseaza-le cu unblender.
  2. Subtiaza piureul de dovleac cu supa de legume, potriveste de sare, apoi pune-o iarasi pe foc adaugand un varf de cutit de nuscoara.
  3. Dupa ce a dat in maxim 2 clocote opreste focul si aromatizeaza supa cu patrunjel verde tocat fin.  Inainte de servire, adauga putin ulei de masline pentru o aroma perfecta.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri