Ciorba de loboda

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de loboda este o ciorba foarte sanatoasa si gustoasa, pe care o puteti incerca, chiar si din curiozitate.

Ingrediente

    • 500 gr loboda
    • 1 ceapa
    • 500 ml bors
    • 1 varf de cutit piper macinat
    • zeama sau sare de lamaie sau otet
    • 5 catei deusturoi
    • 1 legatura leustean
    • sare
    • 1 galbenus
    • 100 ml smantana sau iaurt

Instructiuni de preparare

  1. Loboda se spala sub jet de apa rece fara sa se rupa frunzele, apoi se rup frunzele si varfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1,5 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se  fierb circa 30 minute.
  2. Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra.Se poate pune si o lingurita cu varf de "Delikat" sau un varf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu ulei in care se pune un virf de boia dulce, pentru aspect.
  3. Se dregeciorba,apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri