Ciorba de fasole verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole verde este o mancare delicoasa rece in zilele caniculare de vara.Trebuie sa o incercati si cu fasole pastai galbene.

Ingrediente

    • 1 kg fasole verde
    • 1/2 rosii
    • 1 ceapa
    • 2-3 ramuri mici de cimbru
    • sare
    • marar si patrunjel tocate
    • ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata fasolea de codite si de varfuri, se spala in apa calduta, se rup pastaile in bucati de 2-3 cm si se pun sa fiarba in 2 litri de apa care clocoteste.
  2. Se lasa pe foc potrivit 15 minute, se adauga ceapa tocata, cimbrul si rosiile decojite, taiate felii subtiri.
  3. Se sareaza si se lasa la fiert inca jumatate de ora, dupa care se toarna putin ulei in ciorba (facultativ), se condimenteaza cu marar si patrunjel tocate impreuna si se stinge focul.
  4. Ciorba de fasole verde este buna calda, dar si rece, cu paine sau mamaliga rece si ceapa tanara alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri