Ciorba de burta- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de burta este o ciorba traditionala, usor de preparat si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 kg burta de vaca sau de vitel
    • 1 rasol de vitel sau oase de vita
    • 2 cepe,
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel cu frunze
    • 2-3 linguri cu otet
    • sare
    • 2 oua
    • 1 radacina de hrean sau 3-4 catei de usturoi
    • leustean (verde sau uscat)
    • 2 linguri cu sare grunjoasa
    • malai

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2-3 ore

  1. Curatati bine burta: intindeti bucata intreaga pe planseul de lucru, frecati cu lama cutitului si adunati impuritatile spre margine, apoi stergeti cu un prosop ud suprafata carnii si aruncati murdaria. Presarati cu sare locul curatat, frecati cu mana pana cand se albeste. Spalati cu apa calduta, treceti bucata de burta intr-un lighean, turnati apa clocotita peste ea. Lasati sa stea 10 minute, apoi scurgeti in sita si frecati bine cu malai.
  2. Spalati oasele sau rasolul, curatati de oasele mici, puneti la fiert cu apa rece cat sa acopere carnea. Lasati sa dea in clocot, aruncati apa, spalati oala si carnea. Puneti la fiert cu 4-5 litri de apa rece. Puneti burta in aceeasi oala, sarati si lasati sa fiarba cu vasul descoperit 2 ore.
  3. Cand supa da in clocot puneti la fiert legumele, iar dupa 3/4 ora le scoateti. Lasati la fiert numai ceapa.
  4. Cand carnea si burta au fiert, scoateti totul intr-un castron adanc. Strecurati supa prin tifon si treceti-o in vas curat.
  5. Serviti carnea rasol sau gatiti din ea un fel de mancare. Taiati fasii subtiri burta. Lasati in castron.
  6. Faceti un amestec din: ouale batute spuma, otet, sare, usturoi pisat si zeama in care a fiert carnea.
  7. Serviti in farfurii adanci, fasiile subtiri de burta, puse in zeama dreasa cu otet si leustean tocat impreuna cu patrunjelul verde. in locul usturoiului se poate pune hrean ras. Este buna painea de casa, iar vinul alb sau rose vor completa meniul.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri