Bors de fasole verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de fasole verde este un bors de post aromat, plin de vitamine, recomandat mai ales celor care au carente de fier.

Ingrediente

    • 1 kg de fasole pastai
    • 2 cepe mici (sau 6-8 fire ceapa verde)
    • 2 linguri cu faina
    • ulei
    • sare
    • 2 rosii decojite
    • 1 ardei gras, usturoi
    • 500 ml bors
    • leustean tocat
    • 1 lingura cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti fasolea de varfuri si codite, o rupi bucati de 3-4 cm, o speli cu apa calda. O scurgi in sita, o acoperi cu faina de grau si o amesteci cu mana, apoi o pui intr-o oala cu apa clocotinda.
  2. Acoperi vasul cu capac, fierbi 15 minute,apoi adaugi ceapa tocata, 1 ardei gras taiat jumatati de rondele (pe latul ardeiului taiat in doua), usturoi tocat si rosii decojite, taiate felii sau romburi.
  3. Acoperi  vasul cu capac, fierbi inca 20 minute, apoi adaugi sare,borsul fiert si spumuit, leustean tocat si ulei.
  4. Mai dai in clocot 1 minut,apoi stingi focul si servesti cu mamaliga rece si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri