Sos romanesc din legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul romanesc din legume este un sos rapid, delicios si aromat care se poate folosi atat ca sos in friptura cat si ca garnitura alaturi de un gratar delicios.

Ingrediente

    • 1/2 telina
    • 1 ceapa
    • 1 lingura smantana
    • 200 ml vin alb
    • 1/2 morcov
    • 1 lingurita mustar
    • 1 lingurita pasta de tomate
    • 1 lingura unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, se spala, apoi se dau pe razatoarea mica. Cand toate legumele sunt rase se pun la inabusit in unt, apoi se adauga vinul, pasta de tomate, mustarul, smantana, sare, piper si se fierbe amestecul in cuptor pana scade vinul, dar nu de tot.
  2. Sosul romanesc din legume se poate turna peste carnea de friptura, chiar inainte de a se pune in cuptor. Sosul  este foarte bun pentru fripturi si rasol...

Recomandari

Sosuri