Sos de tarhon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de tarhon este un sos foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi chiar si a doua zi, rece.

Ingrediente

    • 100 gr tarhon verde
    • 100 gr faina
    • 50 gr unt
    • 500 ml supa de carne/oase
    • 100 gr smantana
    • 1 lingura zahar
    • 2 linguri otet
    • 1 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie mare.
  2. Faina dizolvata in 100 ml de apa se adauga in untul topit, amestecand continuu,pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga supa de carne/oase, smantana, otet, zahar, tarhon, sare si se mai fierb 15 minute.
  3. Sosul de tarhon se servetse cald la rasolul de vita si pasare.

Recomandari

Sosuri