Sos de afine- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de afine se prepara foarte usor si este perfect pentru servirea tartelor, brioselor sau chiar si a placintelor.

Ingrediente

    • 300 gr afine proaspete sau congelate
    • 50 ml apa
    • 200 ml suc de portocale
    • 150 gr zahar alb
    • 3 linguri amidon de porumb
    • 1/2 lingurita esenta de migdale
    • 50 ml apa rece
    • 1/6 lingurita scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita  pe foc , se pune apa, sucul de portocale, zaharul si afinele, se amesteca usor si se lasa pe foc ajunge la punctul de fierbere.
  2. Separat, intr-un castron mic, se amesteca amidonul cu apa rece, apoi amestecul se toarna in cratita cu afinele. Se da focul mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa, aproximativ 4-5 minute.
  3. Luati cratita de pe foc si adaugati esenta de migdale si scortisoara. Daca amestecul este prea gros il puteti dilua cu apa. Sosul se foloseste la servirea deserturilor, si se pastreaza la frigider.

Recomandari

Sosuri