Sodou- crema englezeasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sodoul este o crema dulce pentru prajituri si torturi.

Ingrediente

    • 75 gr zahar
    • 1 pastaie de vanilie sau o lingura esenta de vanilie
    • 300 ml frisca grasa
    • 8 galbenusuri
    • 300 ml lapte integral

Instructiuni de preparare

  1. Bateti intr-un castron galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se ingroasa si se albeste.
  2. Despicati pastaia de vanilie si, cu coada unei lingurite, scobiti interiorul si turnati-l in amestecul de lapte si frisca, intr-o cratita, sau, dupa preferinta , folositi esenta de vanilie. aduceti amestecul aproape de punctul de fierbere, la foc mic.
  3. Turnati amestecul de lapte si frisca in castronul cu amestecul de oua si zahar, amestecand energic cu un tel.
  4. Puneti castronul la baiin-marie si amestecati, cu telul. Nu supraincalziti  si nu fierbeti sodoul ca sa nu fierbeti ouale. Continuati sa amestecati pana cand sodoul ramane, in strat subtire, pe dosul unei linguri de lemn. Daca trageti o linie cu degetul, ar trebui sa ramana curata.
  5. Strecurati sodoul prin sita in alt castron si serviti-l imediat sau acoperiti-l cu o folie.

Recomandari

Sosuri