Salata picanta de ansoa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata picanta de ansoa este o salata sanatoasa, plina de vitamine si care poate fi consumata in orice moment al zilei indiferent de anotimp.

Ingrediente

    • 500 gr ansoa proaspete
    • 6 linguri otet de mere
    • 2 lamai
    • 100 ml pahar ulei de masline
    • 3 ardei uscati picanti
    • 1 ceapa rosie
    • piper
    • sare
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. aiem capul pestilor, ii despicam pe burta, inlaturam coloana si intestinele si ii deschidem in doua in forma de carte. Spalam bine pestii dupa care ii tamponam cu hartie absorbanta.
  2. Separat pregatim marinata, amestecand otetul cu sucul lamailor, ardeii uscati tocati, uleiul, sare, piper si patrunjel tocat.
  3. Curatam ceapa si o taiem in inele subtiri. Intr-un vas incapator din ceramica, plastic sau yena, punem cateva linguri de marinata si cateva ineluse de ceapa.
  4. Asezam circular pestii alternand fiecare strat de ansoa cu marinata si ineluse de ceapa.
  5. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la marinat pentru 12-14 ore.
  6. Scurgem pestele si il servim cu felii de paine proaspata sau prajita si putin ardei iute presarat pe deasupra.

Recomandari

Salate