Salata orientala cu somon afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata orientala cu somon afumat este o salata foarte buna, aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 700 gr cartofi
    • 2 cepe
    • 300 gr somon afumat
    • 6 linguri ulei
    • 3 oua
    • 3 linguri otet de mere
    • 100 gr masline
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa-i acopere, cu o lingurita de sare. Se tin la foc mic, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti. Se scurge apa si se lasa sa se racesca pana cand cartofii pot fi curatati.
  2. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi. Separat, se pun la fiert ouale, in apa rece si se tin pe foc 10 minute, dupa ce incep sa clocoteasca. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in castronul in care vom prepara salata.
  3. Peste ceapa se pune otetul, sarea si uleiul, se rasneste piper. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec, in timp ce curatam cartofii. Se curata se coaja cartofii, cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet.
  4. Se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline si pestele curatat de oase, rupt in fasii sau taiat. Salata poate fi ornata cu maioneza, felioare de somon afumat, rondele de masline, frunze de patrunjel verde.

Recomandari

Salate