Salata mediteraneeana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca aveti chef de o salata gustoasa si usor de facut, atunci aceasta reteta de salata mediteraneana este de fapt ce doriti. Salata mediteraneana este preparata din ingrediente specifice bucatariei italiene, crevetii fiind u ingredient de nelipsit.

Ingrediente

    • 200 gr creveti congelati
    • 500 gr rosii cherry
    • 1 castravete
    • 1 salata verde
    • 5 linguri ulei de masline
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 lingurita mustar
    • 3 catei de usturoi
    • zeama de la 2 lamai
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei de masline, apoi se aduga crevetii dezghetati. Cand crevetii s-au rumenit frumos se adauga usturoiul taiat felii subtiri si zeama de la o lamaie.
  2. Se spala legumele si se taie rosiile in jumatati, castravetele felii, iar salata se spala si se rupe bucati mai mici. Se pun legumele intr-un castron incapator, apoi se adauga crevetii rumeniti. Salata se lasa sa se raceasca timp in care se prepara sosul.
  3. Pentru sos se amesteca intr-un castron 2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie, mustarul, patrunjelul tocat fin si se omogenizeaza compozitia.
  4. Se amesteca salata, se potriveste gustul de sare si piper, apoi se adauga sosul si se serveste cu paine prajita.

Recomandari

Salate