Salata de dovlecei tocati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de dovlecei tocati este o salata la fel de aromata ca salata de vinete, numai ca are un gust mai dulceag.

Ingrediente

    • 4 dovlecei tineri
    • 1 ceapa
    • 1/2 lamaie
    • 2 rosii
    • sare
    • 4 linguri cu ulei
    • 1 felie de paine
    • 10-12 masline

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata dovleceii de coaja, se spala,se taie in doua pe lung, se scot semintele si se pun sa fiarba in apa cu sare 20 minute.
  2. Se scot, se toaca marunt (ca vinetele), se pun in castron si se amesteca omogen cu: ceapa tocata, frecata cu sare si spalata cu apa rece, zeama de lamaie, painea inmuiata in apa rece si
    faramitata si sare. Uleiul se toarna incet, amestecand cu lingura de lemn pentru ca dovleceii sa inghita uleiul uniform.
  3. Cand s-a terminat uleiul, dovleceii se asaza pe un platou, se decoreaza cu felii de rosii si masline intregi, se tin la rece 1 ora. Se servesc cu felii de paine prajita foarte subtiri, pentru a fi usor tartinate cu salata de dovlecei.

Recomandari

Salate