Salata cu porumb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu porumb este o salata aperitv delicioasa, gustoasa si foarte apetisanta...

Ingrediente

    • 200 gr mazare fina din conserva
    • 200 gr porumb dulce din conserva
    • 300 rg sunca presata
    • 1 lingura mustar
    • patrunjel verde
    • 10 oua de prepelita
    • 1 conopida
    • zeama de lamaie
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb  ouale in apa cu sare. Se opareste in apa cu sare conopida desfacuta in buchetele, in jur de 10 minute, dupa care se scurge, iar cand s-a racit se taie in bucati mai mici.
  2. Se curata ouale fierte de coaja, se feliaza, pastrand intregi 4 galbenucuri care se amesteca cu cu mustarul, zeama de lamaie si freaca cu telul pana se obtine o pasta fina. Se adauga ulei putin cate putin, pana se obtin zece linguri de maioneza, potrivind in acelasi timp gustul de sare.
  3. Se da mazarea intr-un clocot, iar porumbul se da sub jet de apa.
  4. Intr-un castron, se pune mazarea scursa, porumbul, conopida, sunca presata taiata cubulete si ouale feliate. Amesteca totul cu maioneza, decoreaza cu frunze de patrunjel verde apoi se poate servi.

Recomandari

Salate