Salata calda de fasole- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata calda de fasole este o salata aperitiv delicioasa pe care o puteti imbunatati cu castraveti murati sau chiar gogosari acri.

Ingrediente

    • 250 gr fasole alba
    • 1 tija de telina apio
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 1 ceapa rosie mare
    • 1 ardei gras
    • patrunjel verde
    • ulei
    • sare
    • otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 140 minute

  1. Puna fasolea la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece cu bicarbonat. A doua zi, scurge apa, adauga alta si puna sare si pune-o la fiert. Schimba apa de 3 ori ( o data la jumatate de ora), pana fierbe fasolea, iar bobul ramane intreg.
  2. Scurge fasolea de apa si pune-o intr-un castron. Curata ceapa si tai-o cubulete, indeparteaza cotorul si semintele ardeiului, spala-l si taie-l in cuburi. Spala bine tija de telina si toac-o marunt.
  3. Pune toate legumele peste fasole, toarna otet, ulei si sare, apoi amesteca. In momentul servirii adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Recomandari

Salate