Tiramisu cu capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tiramisu cu capsune este un desert racoritor de vara, foarte indragit de copii.

Ingrediente

    • 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate
    • 4 oua
    • 8 linguri zahar
    • 500 gr mascarpone
    • 200 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida
    • 500 gr capsune
    • 1 praf de sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii

Timp de preparare 30  minute+7 ore refrigerare

  1. Separi albusurile de galbenusuri si freci galbenusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugi apoi peste galbenusuri mascarpone si incorporezi bine.
  2. Bati spuma tare albusurile, cu un praf de sare, pana ramane spuma pe tel sau pe paletele mixerului. Amesteci apoi spuma de albusuri cu crema de mascarpone si galbenusuri. Bati frisca cu zahar dupa gust si o adaugi in crema preparata anterior.
  3. Cureti capsunele, le speli si le tai fasii. Apoi le lasi sa stea putin, pentru a-si lasa sucul. Scurgi capsunele de sucul lasat si incepi sa montezi prajitura. in sucul capsunelor inmoi piscoturile si formezi cu ele primul strat (intr-un vas de Jena sau o tava), dupa care pui crema si din nou capsune.
  4. Continui cu piscoturi inmuiate in suc de capsune si tot asa pana se termina ingredientele, in functie de tava, pot fi mai multe straturi sau mai putine.
  5. Pentru decor, poti folosi doar crema sau crema si cateva capsune. Lasi tiramisu la frigider timp de 6-8 ore, apoi il poti servi. Este delicios, usor si racoros.

Recomandari

Prajituri