Cremsnit- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cremsnitul este o prajitura foarte buna si gustoasa, pe care o puteti prepara cu foi de cumparat sau chiar cu foietaj congelat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr unt
    • 250 gr faina
    • 1/2 lingurita zeama de lamaie
    • 100 ml apa
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 8 oua
    • 300 gr zahar
    • 5 linguri faina
    • 1 litru lapte
    • 1 baton de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se face aluatul, se intinde o foaie si se pune pe o tava neunsa. Se inteapa aluatul si se coace 35 de minute, intai la foc iute si apoi la foc mic. Cand s-a copt, se taie in doua cu un cutit si se lasa la racit.
  2. Pentru crema de vanilie se pun la fiert, intr-un vas, laptele cu vanilia, se lasa sa dea cateva clocote, se opreste focul si se lasa la infuzat 30 de minute. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga, alternativ, faina si lapte.
  3. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe crema pana se ingroasa, dupa care se pune la racit. in crema rece se inglobeaza albusurile batute spuma, amestecand usor cu lingura, de sus in jos.
  4. Se pune crema intre foi, se taie patrate si se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Prajituri