Tarta cu afine- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta tarta cu afine este delicioasa si aromata, si o puteti prepara oricand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert perfect!

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 150 gr zahar tos alb
    • 70 gr faina alba
    • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 500 gr afine proaspete
    • 140 gr zahar brun
    • 140 gr fulgi de ovaz

    PENTRU CRUSTA:

    • 100 gr faina alba
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 60 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti foitajul si intindeti-l putin cu sucitorul ca sa se niveleze, apoi asezati-l in tava de copt unsa cu putin unt, avand grija sa imbracati si marginile tavii.
  2. Intr-un castron mare amestecati zaharul, faina, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, omogenizati, apoi puneti afinele, agitand castronul ca sa se amestece. Turnati amestecul in tava peste aluat, repartizand uniform in toata tava.
  3. Separat, amestecati zaharul brun, ovazul, faina si scortisoara, apoi puneti untul si framatati cu degetele pana obtineti un aluat faramicios pe care imprastiati-l in tava, peste afine.
  4. Introduceti tarta in cuptor , la foc moderat si coaceti 40 de minute, pana cand crusta se rumeneste. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa s eracoreasca, apoi transferati-o pe un gratar.

Recomandari

Prajituri