Rulada cu grepfrut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de grepfrut este un desert acrisor pentru cei carora nu le plac dulciurile cu mult zahar.Aceste desert poate fi servisi de cei care sunt la regim sau au o forma usoara de diabet.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 linguri faina
    • 4 linguri zahar
    • 4 oua
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 1 grepfrut
    • 100 ml suc de grepfrut
    • 1 plic gelatina
    • 250 m frusca lichida
    • 2 linguri zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga zaharul, apoi treptat galbenusurile. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula de lemn cu miscari lente de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulata, tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins. Se coace 15 minute, la foc potrivit, iar cand se scoate din cuptor se acopera cu un prosop curat  umezit si se tine acoperit pana cand se raceste.
  2. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml de apa rece si se pune pe foc, lasand sa se topesca fara sa dea in fiert, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate cu  zaharul pudra si se adauga peste ea gelatina topita si 100 ml de zeama de grepfrut.
  3. Se intinde crema peste blatul racit adaugand cateva bucatele de fruct. Se ruleaza strans, indepartand hartia de copt. Rulada stransa se impacheteaza in folie de aluminiu cat mai strans si se baga in frigider cateva ore inainte de a fi feliata si servita.
  4. Feliile de rulada se decoreaza in momentul servirii cu frisca si cu cateva feliute de grepfrut.

 

Recomandari

Prajituri