Prajitura in straturi-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura in straturi etse un desert aromat, delicios, care cu siguranta va fi pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 120 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat
    • lapte
    • 5 galbenusuri
    • 120 gr zahar tos
    • 180 gr faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr zahar pudra
    • 1 lingura unt
    • 5 albusuri
    • 1,5 kg mere
    • lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se freaca untul moale cu zaharul si vanila, pana se obtine o compozitie cremoasa si fina. Se incorporeaza pe rand, galbenusurile, apoi faina cernuta, praful de copt, sare si  laptele, adaugat treptat, pana cand compozitia se omogenizeaza, ca o smantana.
  2. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute ( nu se coace pana la final).
  3. Se curata merele, se dau pe razatoare, apoi se calesc in unt pana cand se evapora tot sucul. Se adauga zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea, apoi compozitia se toarna peste blat si se pun deasupra albusurile batute spuma cu zaharul si putina sare. Se intinde spuma uniform si se baga tava in cuptorul incins pentru inca 15 minute.
  4. Cand este gata, se rade ciocolata si se taie, abia dupa ce s-a racit complet.

Recomandari

Prajituri