Prajitura zemoasa cu piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura zemoasa cu piersici este foarte buna, mai ales daca o serviti rece, cu o cupa de inghetata.

Ingrediente

    • 6 piersici curatate, decojite si taiate
    • 1/2 lingurita esenta de migdale
    • 200 gr faina alba
    • 200 gr zahar tos alb
    • 50 gr zahar brun
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita sare
    • 100 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Puneti pierisile taite pe fundul vasului de copt uns cu putin unt si stropiti-le cu esenta de migdale.
  2. Separat, amestecati intr-un castron faina cu zaharul alb, cel brun, scortisoara si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si framantati cu mana pana obtineti un aluat nisipos.
  3. Presarati aluatul peste piersicile din tava, apoi introduceti tava la cuptor 45 de minute, pana cand crusta s-a rumenit. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puteti servi.

Recomandari

Prajituri