Prajitura cu rubarba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu rubarba este o prajitura traditionala germana, dulce si foarte apetisanta.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 100 gr zahar
    • 1 ou
    • 180 gr faina
    • 70 gr alune macinate
    • 3 lingurite praf de copt
    • 3 linguri lapte
    • unt pentru uns tava
    • 1,5 tulpini de rubarba

    PENTRU FINISARE:

    • 3 albusuri
    • 150 gr zahar
    • 75 gr migdale zdrobite

Instructiuni de preparare

  1. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, oul, faina, alunele, praful de copt si laptele. Se amesteca si se framanta, obtinandu-se un aluat potrivit de tare, care se intinde intr-o tava unsa cu unt. 
  2. Rubarba se spala, se curata, se taie in bucati de cca 3 cm si se intinde peste aluat. Se pune tava in cuptorul preincalzit (pe gratarul din mijloc) si se lasa 20 de minute.
  3. Intre timp, se bat albusurile spuma. Se toarna treptat zaharul, batand continuu pana cand se topeste, apoi se incorporeaza migdalele. Se intinde aceasta compozitie peste prajitura din tava si se mai da la cuptor pentru inca 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se taie dupa ce s-a racorit putin.

Recomandari

Prajituri