Prajitura cu piscoturi si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu piscoturi si ciocolata trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 160 gr zahar
    • 50 ml ulei
    • 30 gr cacao
    • 8 piscoturi
    • 5 albusuri
    • 100 ml lapte
    • 140 gr faina
    • 10 gr praf de copt
    • 1 fiola esenta de rom

    PENTRU CREMA:

    • 150 ml frisca lichida
    • 200 gr zahar
    • 3 linguri amidon alimentar
    • 300 ml frisca
    • 100 gr ciocolata alba
    • 5 galbenusuri
    • 300 ml lapte
    • 1 pastaie de vanilie
    • 15 gr gelatina
    • ciocolata rasa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 18 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 35 minute

  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma tare cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand continuu. Se adauga in spuma uleiul, galbenusurile, romul si laptele si se omogenizeaza compozitia. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, apoi se adauga treptat in compozitia de albus, amestecand usor cu o lingura de lemn ca sa nu se lase compozitia.
  2. Se unge cu unt tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia niveland usor. Se asaz cele 8 piscoturi peste compozitie, formand 4 linii de cate 2 piscoturi paralele. Se apasa usor peste piscoturi  cu o lingurapana se acopera piscoturile cu aluat.
  3. Se coace totul 35 de minute, la foc mediu, apoi se opreste fosul si se mai tine blatul in cuptor.
  4. Pentru crema se pune intr-un vas pe foc ciocolata alba rupta, apoi se adauga frisca lichida si se lasa sa se incalzeasca compozitia pana cand ciocolata se topeste, dupa care se baga  cratita la frigider pana se raceste complet.
  5. Se pune laptele intr-un vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste amestecul. Se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat laptele si amidonul alimetar.
  6. Se sectioneaza cu un cutit pastaia de vanilie, si se curata miezul care se incorporeaza in crema de oua. Se pune amestecul intr-un vas, care se pune la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca.
  7. Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca, amestecand energic, dupa care se lasa sa se raceasca.
  8. Amestecul de ciocolata alba si frisca lichida se mixeaza bine, poi se amesteca cu 300 ml de frica batuta. Dupa ce budinca s-a racit, se amesteca incet cu amestecul de frisca si ciocolata alba.
  9. Se scoate blatul din tava, se desprinde usor hartia de copt, apoi se pune blatul in tava, insiropandu-l usor cu un sirop aromat, iar deasupra se intinde crema rece. Se acopera prajitura cu o folie si se tine la frigider 4-5 ore, de preferat peste noapte, apoi se poate felia si servi, cu ciocolata rasa deasupra.

Recomandari

Prajituri