Prajitura cu nuci si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nuci si lamaie este aromata si gustoasa, pe care o puteti servi atat in zilele festive cat si la mesele in familie.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 5 linguri faina
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 5 linguri ulei +1 lingura pentru uns tava

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 250 gr zahar
    • 200 gr unt
    • 2 lamai
    • 250 gr miez de nuca
    • jumatati de miez de nuca
    • coaja de lamaie confiata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 24 portii
Timp de preparare 14 ore
Timp de coacere 25 minute

  1. Cu 12 ore inainte de preparare, se amesteca zaharul pentru crema cu zeama si coaja rasa de lamaie si se baga la frigider pana a doua zi.
  2. Pentru prepararea blatului, se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma cu putina sare, adaugand treptat zaharul si amestecand energic pana se obtine o spuma ca de bezea. Cand spuma s-a intarit se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, faina si uleiul, amestecand usor de jos in sus.
  3. Se torna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, apoi se coace blatul 25 de minute, la foc moderat. Cand blatul este rumenit si frumos, se scoate si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua foi,pe orizontala.
  4. Se freaca spuma untul cu zaharul aromat de la frigider, si se amesteca pana se obtine o crema omogena in care se incorporeaza nucile macinate. Se unge unul dintre blaturi cu jumatate din crema, se acopera cu al doilea, presand usor cu mana. Se imbraca toata prajitura cu crema ramasa si se decoreaza cu jumatati de nuca si coaja de lamaie confiata.
  5. Prajitura se tine la frigider 3-4 ore, dupa care poate fi portiona si servita.

Recomandari

Prajituri