Prajitura crocanta cu mere si crusta din fulgi de ovaz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura crocanta cu mere si crusta din fulgi de ovaz trebuie sa o incercati pentru ca este gustoasa, aromata si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 6 mere curatate si taiate felii subtiri
    • 2 linguri zahar tos alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 200 gr zahar brun
    • 150 gr fulgi de ovaz
    • 150 gr faina alba
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 100 gr unt rece

Instructiuni de preparare

  1. Puneti feliile de mar intr-un castron, apoi adaugati zaharul alb si 1/2 lingurita de scortisoara si agitati castronul ca sa omogenzati compozitia.
  2. Separat, amestecati zaharul brun cu fulgii de ovaz, faina si  scortisoara , apoi adaugati untul si framantati cu mana pana obtineti un amestec faramicios.
  3. Asezati merele in tava de copt, iar peste ele adaugati firimiturile de aluat, repartizandu-le uniform, astfel incat sa acoperiti bine merele. Introduceti tava in cuptorul icins si coaceti 40 de minute, pana cand crusta este frumos rumenita. Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca iniante de a servi.

Recomandari

Prajituri