Prajitura cu fistic si migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu fistic si migdale este o prajitura cu arome exotice, perfecta pentru orice ocazie festiva.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • o lingurita cafea fin macinata
    • 80 gr zahar
    • 100 gr zahar brun
    • coaja unei lamai
    • 50 ml ulei de masline extra virgin
    • 6 oua
    • esente vanilie si migdale, dupa gust 
    • 200 gr faina de migdale
    • sare

    PENTRU CREMA DE FISTIC:

    • 75 gr faina de migdale
    • 50 ml apa
    • 120 gr zahar
    • o lingura ulei
    • esenta de migdale
    • 300 gr fistic curatat

    PENTRU TAVA:

    • unt si faina

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr cacao

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 60 minute+40 minute coacere+12 ore asteptare

  1. Pentru blat, se amesteca faina de migdale cu jumatate din cantitatea de zahar alb.
  2. Separat, la mixer se amesteca galbenusurile cu zaharul brun si restul zaharului alb. Se mixeaza in jur de 3 minute, pana ce amestecul devine alb. Cu o spatula apoi se amesteca in aceasta crema faina de migdale cu zaharul. Se adauga esentele, coaja rasa de lamaie, cafeaua si uleiul.
  3. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi, cu lingura, se pune, putin cate putin, spuma de albus in amestecul cu oua. Se amesteca bine si se toarna intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace pentru 25 de minute si se face testul cu scobitoarea uscata.
  4. Pentru crema de fistic, fructele curatate se pun in tava de aragaz si se coc 15 minute. Apoi, samburii se pun intr-un castron. Se fierbe un sirop din apa si zahar care se toarna peste fistic. Se amesteca rapid si se lasa sa se raceasca. Pe suprafata samburilor va aparea o pelicula albicioasa.
  5. Tot pentru crema, se mixeaza faina de migdale cu fisticul si esenta de migdale. Trebuie sa se obtina o
  6. Blatul cu migdale se taie in trei cu un cutit foarte, foarte bine ascutit si se reaseaza alternativ cu crema de fistic. Ultimul strat trebuie sa fie de crema de fistic. Se presara din abundenta cu cacao si se da la rece de pe o zi pe alta.

Recomandari

Prajituri