Prajitura cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu dovlecei trebuie sa o incercati. Veti fi surprinsi ce aromata este!

Ingrediente

    • 400 gr dovlecei
    • 250 gr unt la temperatura camerei
    • 300 gr zahar
    • 5 oua
    • 500 gr faina
    • un plic praf de copt
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 25 gr unt pentru tava

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 portii

Timp de preparare 30 minute+ 60 minute coacere+ 20 minute asteptare

  1. Se mixeaza untul cu zaharul pana ce se obtine un amestec alb in care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte. Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi se lasa sa se racoreasca.
  2. In crema de ou cu zahar se pun dovleceii razuiti si apoi se adauga ciocolata topita. Se amesteca bine si apoi se adauga faina si praful de copt.
  3. Se unge tava cu unt si se toarna amestecul nivelandu-l pentru ca prajitura sa iasa dreapta. Se lasa la cuptor timp de 60 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie si se serveste presarata cu zahar pudra.

Ca si la dulceata de dovlecei, gustul nu se mai simte la fiert, respectiv copt. Dovleceii rasi trebuie sa fie bine scursi de suc inainte de a-i adauga in aluat.

Recomandari

Prajituri