Prajitura cu doua spume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu doua spume este o prajitura racoritoare de vara, perfecte pentru zilele caniculare....

Ingrediente

     PENTRU BLAT:

    • 3 oua
    • 175 gr zahar pudra
    • 175 gr smantana
    • 175 gr faina
    • 1/2 pahar ulei
    • 100 gr praf de budinca de ciocolata
    • un plic praf de copt

    PENTRU SPUMA 1:

    • 150 gr fructe rosii de padure
    • 150 ml apa
    • 2 lingurite amidon
    • 2 lingurite zahar pudra
    • 200 gr frisca batuta

    PENTRU SPUMA 2:

    • 3 lamai verzi
    • 250 gr zahar pudra
    • 125 gr unt
    • 3 oua

    PENTRU SERVIT:

    • fulgi de ciocolata sau frisca

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 60 minute+25 minute coacere+40 minute fierbere

  1. Pentru blat, se foloseste un pahar de plastic mare, cu smantana. Dupa ce se goleste, se spala, se usuca si se pune alaturi, pentru ca va fi folosit ca unitate de masura.
  2. Separat, se amesteca toate ingredientele uscate, apoi cele lichide si se omogenizeaza. Aluatul format se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 25 de minute.
  3. Pentru spuma 1, se pun intr-un vas apa, fructele, amidonul si zaharul. Se tin pe foc pana ce fierb, apoi se lasa la racit si se amesteca ulterior cu frisca batuta.
  4. Pentru spuma 2, se razuie coaja lamailor, li se preseaza sucul care, impreuna cu untul si zaharul, se pun intr-un vas la bain-marie. Se freaca pentru a topi si amesteca untul si zaharul. La bain-marie se adauga si ouale, unul cate unul, amestecand pana ce se obtine o crema fluida. Se scoate de la bain-marie si se continua amestecarea pana ce se raceste.
  5. Pentru a monta prajitura, se taie blatul in trei si se umple cu spuma de fructe. Se acopera cu spuma de lamaie, se presara cu fulgi de ciocolata si se da la rece pentru 4 ore.

Recomandari

Prajituri