Negrese cu fructe si nuci sau alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Negresele cu fructe si nuci sau alune trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte bune, ele fiind preferatele impatimitilor de ciocolata.

Ingrediente

    • 200 gr ciocolata amaruie
    • 3 oua
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1/4 lingurita sare
    • 125 gr zmeura/afine
    • 200 gr unt
    • 300 gr zahar tos
    • 130 gr faina
    • 75 gr nuci sau alune taiate
    • zahar pudra si cacao pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Incalziti cuptorul, apoi ungeti tava cu ulei si tapetati-o cu hartie de copt. Zdrobiti ciocolata si topiti-o, impreuna cu untul, la Bain-Marie.
  2. Bateti ouale, zaharul si vanilia cu mixerul electric, pana cand compozitia se ingroasa si devine cremoasa. Turnati ciocolata topita si amestecati, adaugand apoi  faina, sare si nucile sau alunele. La final, amestecati prin rasturnare zmeura sau afinele, cu foarte mare grija, astfel incat sa nu se zdrobeasca prea tare.
  3. Turnati amestecul in tava si coaceti 25 de minute. Negresele vor fi crapate deasupra, dar interiorul trebuie sa ramana moale. Faceti testul scobitorii si, daca sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca in tava, aboa apoi o puteti portiona. Presarati zahar pudra cernut, pudra de cacao si serviti.

Recomandari

Prajituri